Zachęcamy do zgłaszania się producentów żywności do udziału w konkursie „Polski Producent Żywności”. Organizatorem inicjatywy jest Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego z Poznania, które od dwudziestu trzech lat prowadzi tę Inicjatywę.
Na szczeblu regionalnym koordynatorem i organizatorem jest Samorząd Województwa Mazowieckiego, który bierze udział w tej inicjatywie, starając się pokazywać na rynku lokalnym, regionalnym i ogólnopolskim wyróżniające się firmy i produkty rolno-spożywcze godne najwyższych laurów promocyjnych. Inicjatywa pozytywistyczna „Polski Producent Żywności” ma na celu promowanie najlepszych polskich producentów żywności działających na terenie Polski i wytwarzanych przez nich produktów. Etap regionalny jest całkowicie nieodpłatny dla producentów.
Reguły udziału w etapie regionalnym „Polskiego Producenta Żywności”:
By wziąć udział w etapie regionalnym trzeba wypełnić kartę zgłoszeniową i przesłać ją do 10 lipca br. (decyduje data wpływu) Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie w jeden z trzech sposobów:
Kapituła na posiedzeniu plenarnym w terminie lipiec/sierpień br. wybierze finalistów regionalnych zgłoszonych później do etapu krajowego. Etap krajowy odbędzie się w Poznaniu.
Finaliści regionalni Konkursu są wyróżniani przez Marszałka Województwa Mazowieckiego dyplomami niezależnie od podjęcia decyzji o udziale w etapie krajowym.
Szczegółowe informacje i regulamin:
W przypadku pytań prosimy o kontakt z pracownikiem Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich UMWM Krzysztofem Zaniewskim pod numerem telefonu: 22 59 79 116. Regulamin i karta zgłoszeniowa dostępne są na stronie internetowej Stowarzyszenia im. Eugeniusza Kwiatkowskiego www.ekwiatkowski.poznan.pl .
Pn | Wt | Śr | Czw | Pt | Sob | Nd |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |